3 Oca 2008

TTNetMüzik : Yasal dijital müziğin adresi

Yasal dijital müziğin adresi: TTNetMüzik

TTNetMüzik üyeleri 80 binin üzerinde yerli eseri ücretsiz

Genişbant internet bağlantısının yanı sıra abonelerine yenilikçi çözüm ve hizmetler sunan TTNet, Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirerek ADSL abonelerine ücretsiz şarkı indirebilecekleri Türkiye’nin müzik portali TTNetMüzik’i hizmete sundu. TTNet ADSL aboneleri, dijital ortamdaki şarkıları www.ttnetmuzik.com adresinden bilgisayarlarına kaydedebilecek.

TTNet Genel Müdürü Okay Eğdirici, MÜ-YAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Forta, MESAM Yönetim Kurulu Başkanı A. Rıza Binboğa, MSG Yönetim Kurulu Başkanı Garo Mafyan, MÜYORBİR Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kocatepe ve pop müzik sanatçısı Tarkan’ın katılımıyla bugün Doğuş OtoMotion’da gerçekleştirilen basın toplantısında duyurulan TTNetMüzik ile MÜ-YAP’ın Dijital Müzik Platformu’nda yer alan 80 binin üzerinde yerli şarkı ücretsiz indirilebilecek. Müzik dünyasından güncel haberler ve röportajlarla TTNetMüzik daha da zenginleşecek.

TTNet’in MÜ-YAP, MSG, MESAM ve MÜYORBİR ile yaptığı işbirliği çerçevesinde TTNetMüzik’te bulunan tüm parçalar tamamen yasal olarak indirilebiliyor. DRM (“Digital Rights Management”; Dijital Hak Yönetimi) sistemi ile müzik eserleri, TTNet ADSL abonelerine özel olarak lisanslanıyor, böylece şarkıların izinsiz olarak paylaşılmasının önüne geçiliyor.

TTNet ADSL aboneleri, abonelik paketlerinin kapsamına göre 2 farklı TTNetMüzik üyeliğine sahip olacaklar. 1Mbps6GB ve üstü paketlere sahip olan TTNet ADSL aboneleri, TTNetMüzik Gold Üyelik ile herhangi bir ilave ücret ödemeden ayda 500 şarkıyı indirebilecek ve diledikleri 100 şarkıyı CD’ye yazdırabilecekler. Ayrıca bu eserleri taşınabilir müzikçalar cihazlara aktarabilecekler. 1Mbps 4GB limitli TTNet ADSL aboneleri ise TTNet Standart Üyelik kapsamında ayda 10 şarkıyı ücretsiz olarak indirebilecek. Bu müşteriler, arzu ederlerse ayda 5 YTL ek ücret ödeyerek TTNetMüzik Gold üyeliğe sahip olabilecekler. 29 Şubat 2008 tarihine kadar TTNetMüzik Gold üyelik için başvuran Standart üyeler ise Temmuz 2008’e kadar ayda sadece 2 YTL ödeyecek.

Düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan TTNet Genel Müdürü Okay Eğdirici, “Türkiye’nin lider internet servis sağlayıcısı TTNet olarak müşterilerimizin yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla 2008 yılında bir dizi yeni ürün ve hizmeti pazara sunmayı hedefliyoruz. Bugün sunduğumuz TTNetMüzik bu hizmetlerden ilki. MÜ-YAP, MSG, MESAM ve MÜYORBİR ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğinin Türkiye müzik endüstrisinde bir çığır açacağını düşünüyor ve müziğe dijital ortamda yasal olarak erişimin TTNetMüzik sayesinde yaygınlaşacağını umuyoruz” dedi.

MÜ-YAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Forta ise korsan müzik ve yasal olmayan dijital müzik indirme sitelerinin müzik sektörüne çok büyük zararlar verdiğini, müzik üretiminde ve satışa çıkan albüm sayılarında önemli düşüşler olduğunu söyledi. Bu olumsuz dönemin ancak yasal müziğin yaygınlaşmasıyla atlatılabileceğini vurgulayan Forta, “TTNet ile yapılan işbirliği, yasal müziğin yaygınlaşmasında ve internette müziğe telif haklarına saygı gösterilerek erişilmesinde çok önemli bir adım. Dünyada bir İnternet Servis Sağlayıcı ile Meslek Birlikleri arasında yapılan ilk işbirliği niteliğini taşıyan böyle bir çalışmayı hayata geçirdikleri için eser sahibi ve yorumcu meslek birlikleri ile TTNet yöneticileri ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

Tarkan’ın Metamorfoz’u sadece TTNetMüzik’te!
Toplantıda ayrıca, Tarkan’ın son albümü Metamorfoz’da bulunan parçaların 5 ay boyunca sadece TTNetMüzik üyeleri tarafından ücretsiz olarak indirilebileceği de duyuruldu. Tarkan’ın şarkıları internette başka hiçbir web sitesi ve içerik sağlayıcıdan ücretli veya ücretsiz olarak indirilemeyecek.

Basın toplantısında konuşan Tarkan, şarkıların internetten yasal olmayan yollarla indirilmesi ve korsan CD’ler nedeniyle, müzik eserlerine emeği geçenlerin büyük zorluklar yaşamaya başladığını söyledi.


SORULARINIZIN YANITI
1. TTNetMuzik.com / TTNet Müzik Portali, TTNetMüzik Nedir?
TTNetMüzik, TTNet ADSL kullanıcılarına, çok geniş bir repertuarla yerli müzik eserlerini yasal olarak bilgisayarlarına indirme ve dinleme hakkı sağlayan, ayrıca müzik dünyasındaki gelişmeleri takip edebilmeleri amacıyla çeşitli haberler ve etkinlikler hakkında bilgiler sunan, sevdiğiniz sanatçılara ait fotoğraflar ve röportajların yer alacağı müzik portalidir. Tarkan’ın son albümü Metamorfoz da TTNetMüzik üzerinden Gold üyelik kapsamında indirilebilir.

2. TTNetMüzik’e nasıl üye olacağım?
TTNetMüzik’e www.ttnetmuzik.com adresinden giriş yaptıktan sonra üye ol tuşuna basarak üyelik sayfasına ulaşabilirsiniz. Siteye üye olabilmeniz için size TTMail e-posta adresiniz sorulacak, TTNetMüzik üyelik şifreniz ttmail.com uzantılı e-posta adresinize gönderilecektir. Üyelik başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra ttmail.com e-posta adresinizi kontrol ediniz. TTMail kullanıcı adınız ve TTMail e-posta kutunuza gelen şifre ile TTNetMüzik’e girerek hizmetlerimizden yararlanmaya başlayabilirsiniz.
TTMail, TTNet’in tüm ADSL abonelerine sunduğu ücretsiz e-posta servisidir. Eğer henüz ttmail.com uzantılı eposta adresinizi almadıysanız, hemen almak için tıklayınız.

3. TTNetMüzik’in web adresi nedir?
www.ttnetmuzik.com

4. ADSL aboneliğimin tipine göre TTNetMüzik üyeliğim de değişiyor mu?
Evet; en düşük hız ve kotaya sahip 1Mbps hız ve 4GB kotalı paket abonelerimiz TTNetMüzik Standart üyelik kapsamında her ay 10 adet müzik parçasını bilgisayarlarına indirebilir ve dinleyebilirler. 1Mbps hız ve 4 GB kotalı paket haricindeki tüm ADSL abonelik paketleri sahibi kullanıcılarımız sahip oldukları TTNetMüzik Gold üyelik kapsamında ayda 500 adet müzik parçasını bilgisayarlarına indirebilir, bu şarkı ya da şarkıları toplamda ayda 100 defayı aşmayacak sefer CD’ye kaydedebilir ve taşınabilir müzik çalarlarında dinleyebilirler. TTNetMüzik tarafından hakları özel olarak satın alınmış albümler de sadece Gold üyelerin kullanımına sunulmuştur. (Örn. Tarkan - Metamorfoz)

5. Tarkan’ın son albümüne nasıl erişeceğim?
Hakları özel anlaşmalarla temin edilen eserler sadece Gold abonelik kapsamında kullanıma sunulmuştur. En düşük hız ve kotaya sahip 1Mbps hız ve 4 GB kotalı paket haricindeki tüm ADSL abonelik paketleri sahibi kullanıcılarımız sahip oldukları TTNetMüzik Gold üyelik kapsamında Tarkan’ın son albümü Metamorfoz içinde yer alan eserlere Arama kutucuğu ile erişebilirler. Bunun için “TARKAN METAMORFOZ” şeklinde bir arama yapmanız yeterlidir. En düşük hız ve kotaya sahip 1Mbps hız ve 4 GB kotalı ADSL abonelik paketi sahibi kullanıcılarımız TTNetMüzik Gold üyelik paketi satınalarak albümdeki eserlere erişim hakkı kazanabilir.

6. Ay içinde ADSL bağlantı paketimi değiştirdim, TTNetMuzik üyeliğim de değişir mi?
Evet , ADSL aboneliğiniz değiştiğinde TTNetMüzik üyelik haklarınız değişecektir. 1M 4GB ADSL paketi abonesi iken daha yüksek hız ve/veya kotaya sahip bir pakete veya kotasız bir pakete geçerseniz yeni paketinize tanınan TTNetMüzik Gold üyelik haklarından hemen yararlanmaya başlarsınız.

7. Mevcut ADSL 1Mbps hız, 4GB kotalı paket aboneliğimi değiştirmeden ayda 500 şarkıyı indirebilme ve Tarkan’ın son albümüne erişmemin bir imkanı var mı?
Evet, 1M 4GB müşterileri TTNetmuzikGold Üyelik’e 29 Şubat 2008 tarihine kadar çok özel fiyat ile ayda sadece 2 YTL ödeyerek üye olabilir ve 1Mbps/6GB ve üstü abonelerinin yaralandığı Gold Üyelik haklarından siz de yararlanabilirsiniz*. Gold üyelik haklarından hemen yararlanmak için şimdi 444 0 375 TTNet Çağrı Merkezini arayarak paketinizi başlatabilirsiniz. 1 Temmuz 2008’den itibaren TTNetMüzik Gold üyelik aylık ücreti 5 YTL olacaktır. Kampanyadan yararlanan ve 1 Temmuz 2008 tarihinden önce paket aboneliğini iptal ettiren müşterilerden; bir defaya mahsus 10 YTL Gold Üyelik iptal ücreti alınacaktır.
*: Müzik Paketi abonelerinin ADSL hızı ve kotası değişmez. Sadece müzik indirme hakları değişir.

8. TTNetMüzik’e üye olamıyorum?
TTNetMüzik’e üye olmak için öncelikle TTNET ADSL abonesi olmanız gerekir. Bunun yanısıra ücretsiz TTMail e-posta hizmetini almış olmanız ve bu e-mail hesabına erişebiliyor olmanız gerekir, www.ttnetmüzik.com portaline erişim için şifreniz ttmail.com uzantılı eposta adresinize gönderilecektir. Geçerli bir TTMail e-posta adresiniz olmasına karşın yine de abonelik sırasında problem yaşıyorsanız lütfen öncelikle bu e-posta adresinin aktif bir ADSL aboneliğine bağlı olduğundan emin olunuz. ADSL aboneliğiniz geçmişte nakil veya başka bir sebeple kısa bir süre için de olsa iptal edildi ise daha sonra gerçekleşen bağlantınız e-posta adresiniz ile ilişkilendirilmemiş olabilir. Bu durumdaki abonelerimiz Çağrı Merkezi’mizi (444 0 375) arayarak kullandıkları e-posta adresleri ile aktif ADSL aboneliklerinin eşleştirilmesi konusunda destek alabilir.

9. Siteye üye oldum, şifrem gelmedi, ne yapmalıyım?
Böyle bir durumda TTMail e-posta adresinizle tekrar üye olmayı deneyerek şifrenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Probleminiz devam ederse 444 0 375 TTNet Çağrı Merkezi’ni arayarak destek alabilirsiniz.

10. TTNetMüzik Şifremi aldım; giriş yapamıyorum ?
TTNetMüzik sayfaları İnternet üzerinden her yerden erişilebilir olmakla birlikte giriş yapmak için ADSL bağlantısı kullanıyor olmanız gerekmektedir. Oturum açmaya çalışırken kullandığınız mevcut İnternet bağlantınızın ADSL olduğunu kontrol ediniz.
ADSL bağlantısı kullanmanıza rağmen giriş yapamıyorsanız TTNet ADSL aboneliğinizin devam edip etmediğinizi kontrol ediniz. Eğer aboneliğiniz sona erdiyse portale erişiminiz engellenmiştir. TTNet ADSL aboneliğinizi tekrar başlatmak için www.ttnet.net.tr üzerinden online başvuru yapabilir veya size en yakın TTNet ADSL satış noktasına uğrayabilirsiniz. Eğer TTNet aboneliğiniz devam ediyorsa kullanıcı adı ve şifrenizi doğru girip girmediğinizi kontrol ederek tekrar deneyiniz.
Tüm bu kontrollere rağmen giriş yapamazsanız oturum zaman aşımı kontrolü nedeniyle sorun yaşıyor olabilirsiniz. TTNetMüzik’e giriş yaptıktan sonra kullanımınız sona erdiğinde sağ üstte yer alan ve oturum açmış olduğunuz kullanıcı bilginizi belirten menüden “Oturumu Kapat” seçeneğiyle çıkış yapmalısınız. Aksi takdirde aktif oturumunuz zaman aşımına uğrayıncaya kadar yeniden giriş yapamazsınız. Böyle bir durumda bir süre bekledikten sonra tekrar giriş yapmayı deneyiniz.
Sorun yaşamaya devam ederseniz Çağrı Merkezi’mizi (444 0 375) arayarak destek alabilirsiniz.

11. TTNetMüzik’e üye oldum ancak şarkı indiremiyorum?
Müzik parçalarını indiremiyorsanız TTNetMüzik üyeliğinizi ve doğru şifreyi kullanıp kullanmadığınızı tekrar kontrol ediniz. Eğer üye iseniz, www.ttnetmuzik.com adresinden oturum açıp açmadığınızı kontrol etmeniz gerekir. Oturum açmış iseniz, üyeliğinizi kontrol ederek Standart Üyeliğe (1Mbps / 4GB) sahip olup olmadığınızı öğreniniz. Eğer Standart Üyeliğe sahip kullanıcıysanız aylık müzik indirme kotanızı aşmış olabilirsiniz. Bu durumda 1Mbps/6GB ve üstü abonelik paketlerinden birine geçebilir ya da ADSL abonelik paketini değiştirmeden, TTNetMüzik Gold üyelik paketini 444 0 375 TTNet Çağrı Merkezini arayarak satın alabilir ve Gold Üyelik haklarına sahip olabilirsiniz. Eğer oturum açmış ve üst abonelik paketlerinden birine aboneyseniz (TTNetMüzik Gold Üye) ya da Standart Üye olup olup kotanızı doldurmadıysanız tarayıcı ayarlarınızı kontrol ederek şarkıyı indirmeyi tekrar denemeniz gerekir. Eğer yakın zamanda ADSL paketi değişikliği yaptıysanız veya Gold üyelik satınaldıysanız güncel haklarınızın TTNetMüzik’e yansıması için şarkı indirmeye çalıştığınızda karşınıza çıkan hata sayfasındaki uyarıları takip ediniz. Hata sayfasını göremiyorsanız İnternet gezgininizin açılır pencere engelleme özelliğini devre dışı bırakarak tekrar deneyiniz. Hala sorun yaşıyorsanız, 444 0 375 TTNet Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım alabilirsiniz.

12. Şifremi unuttum, yeniden şifre alabilmek için ne yapmalıyım ?
Sitedeki şifremi unuttum linkine tıklayıp çıkan formda TTMail e-posta adresinizi girdiğiniz takdirde şifreniz e-posta adresinize gönderilecektir.

13. TTNet Müzik Arşivinde Kaç adet Şarkı var ?
MÜ-YAP kataloğunda bulunan şanatçı ve yapımcılara ait 80.000’e yakın yerli repertuar TTNetMüzik arşivinde yer almaktadır.

14. Site bahsedilen MÜ-YAP neyin kısaltmasıdır, ne anlama geliyor?
MÜ-YAP, Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği, fonogram yapımcılarının bir araya gelerek oluşturduğu, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’ nun 42. maddesi gereğince kurulmuş olan bir meslek birliğidir. Bakanlar Kurulunun 22/11/2001 gün ve 2001/3329 sayılı kararı ile de, IFPI, Uluslararası Fonogram Endüstrisi Birliği’nin Türkiye Milli Grubu olarak tescil edilmiştir.
MÜ-YAP’a üye 72 tüzel kişilik sahibi şirket bulunmakta ve bunlar üretim bakımından Türkiye Müzik Endüstrisi’nin yüzde 80’lik bir kısmını; yabancı repertuarın tamamını temsil etmektedir. MÜ-YAP, her türlü izinleri alarak ve bedellerini ödeyerek, icra ve temsili sonucunda plak, kaset, CD vb. ses taşıyıcılarına tespitini yaparak, sadece bedeli karşılığı dinleyiciye ulaştırmak amacıyla piyasaya sunan müzik yapımcısı üyelerinin verdiği yetki belgeleri ile, Türkiye ve dünyanın her yerinden yerli ve yabancı repertuarlara ait albümlerin en büyük bölümünün haklarını korumaktadır. F.S.E.K’in 80. Md. gereğince üyelerine ait hakların kullanımına, bu yetki belgelerinin kapsamı içinde izin verme yetkisine sahip tek kuruluştur. Daha fazla bilgi için : http://www.mu-yap.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

15. Siteye yurtdışından da erişebilir miyim? Şarkıları indirebilir miyim?
Siteye herhangi bir İnternet bağlantısı ile erişebilirsiniz ancak sitede yer alan eserleri yurt dışından bağlandığınızda indiremezsiniz. Yurt içinde ise, şarkı indirebilmek için ADSL bağlantısı üzerinden TTNet Müzik kullanıcı isim ve şifreniz ile erişmeniz yeterlidir.

16. İstediğim bir sanatçının albümünü ya da şarkısını bu sitede bulamadım?
Aradığınız albüm ya da sanatçının yapım şirketi MÜ-YAP Meslek Birlikleri üyesi değildir ya da albümün yapım şirketi üye olsa bile henüz MÜ-YAP dijital kataloguna eklenmemiş olabilir.

17. En popüler kategorisi neye göre belirleniyor?
En popüler kategorisi, kullanıcılar tarafından en çok indirilen şarkı ve albümlere göre belirlenmektedir.

18. Site içinde şarkıları nasıl ararım?
Site içindeki arama motoruna ilgilendiğiniz şarkının adını veya şarkıcı adını ya da albümün ismini yazarak arama yapabilirsiniz.

19. Sitedeki bazı resimleri göremiyorum?
Sitedeki bazı bölümler Macromedia Flash desteği gerektirmektedir. Eğer bilgisayarınızda Macromedia Flash Player yoksa bu alanları göremezsiniz. Flash player indirimek için lütfen buraya tıklayınız.

20. Siteden indirilen şarkıların formatı nedir?
Sistemden sağlanan müzik içerikleri Windows Media Audio (WMA) formatındadır.

21. İndirdiğim şarkıları dinleyebilmek için minumum sistem gereksinimi nedir?
Yüklediğiniz içerikleri kullanabilmek için en az Windows XP işletim sistemi ve Windows Media Player versiyon 10 bilgisayarınızda yüklü olmalıdır.

22. İndirdiğim şarkılardan müzik CD’si yaratabilir miyim?
Evet, TTNetMüzik Gold üyelik sahibi iseniz indirdiğiniz müzik parçalarını, 100 kere ile sınırlı olmak üzere CD’ye yazabilirsiniz. Örnek olarak; bir şarkıyı, bir kere CD’ye yazdığınızda aylık hakkınız olan 100’den 1 hak eksilecektir. Aynı şarkıyı bir kez daha bir CD’ye yazarsanız, bu durumda yine kalan haklarınızdan 1 adet hakkınız daha eksilecektir.

23. Müzik indirmek için kullanacağım bilgisayar ve müzik çalar adedinde kısıt var mı?
TTNetMüzik’ten faydalanırken indirdiğiniz parçaları aktif abonelik periyodu içinde en fazla 3 farklı bilgisayarda çalabilir, bu eserleri 2 farklı müzik çalar cihaza aktarabilirsiniz.

24. TTNetMüzik Aktif Abonelik Periyodu Nedir?
Aktif abonelik periyodu, her ayın ilk günü ile son günü arasındaki süredir.

25. İndirdiğim şarkıları kısa süre öncesine kadar dinleyebiliyordum, şu anda dinleyemiyorum. Neden, ne yapmalıyım?
TTNetMüzik’e her ay en az bir defa giriş yapmalısınız. Giriş yaptığınızda, müzik indirme ve dinlemek için gerekli lisanslar yenilenmektedir. ADSL aboneliğiniz aktif ise TTNetMüzik’e girdikten sonra, daha önce indirmiş olduğunuz parçaları da dinleyebilirsiniz.

26. Windows Media Player v10’u nerden yükleyebilirim?
www.microsoft.com.tr adresinden ya da portal anasayfadaki (ttnetmuzik.com) Windows Media Player logosuna tıklayarak ilgili programın menüsüne ulaşabilirsiniz .

27. İndirdiğim şarkıları yükledikten sonra Windows Media Player “Güvenlik Güncellemesi” uyarısı veriyor. Bu ne demek?
Yüklenilen içerikler yasal kullanıma olanak sağlamak için DRM (Digital Rights Management- Dijital Haklar Yönetimi) teknolojisi ile korunur. DRM teknolojisi ile korunan içerikleri kullanabilmek için bir defalık bu güvenlik güncellemesi yapılmalıdır. Bu güvenlik güncellemesi Microsoft a ait bir siteden yapılmaktadır.

28. İndirdiğim şarkıları çalıştırmak isteyince “Windows Media Player veya Internet Explorer ActiveX Güvenlik Uyarısı” veriyor. Bu ne demek?
DRM (Dijital Haklar Yönetimi) korumalı içerikleri kullanabilmek için gerekli lisans dosyası “Internet Explorer” aracılığıyla kurulur. TTNetMüzik için Internet tarayıcınızın ayarlarından “Active X kullanımını aktif et” izni verilmelidir.

29. İndirdiğim şarkıları çalıştırmak isteyince “Lisans Yüklemesi Yapıldı” uyarısı çıkıyor. Bu ne demek?
Yüklenen müzik şarkısına ait lisans dosyası kurulmuş demektir. Windows Media Player üzerinden Play / Oynat tuşuna basarak indirdiğiniz içerikleri dinleyebilirsiniz.

30. Desteklenen taşınabilir müzik çalarlar hangileri?
Desteklenen cihazlar listesi için : http://www.playsforsure.com sitesini ziyaret ederek güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

31. İndirdiğim şarkıları çalmak isteyince “Bu içeriğin lisans yüklemesi daha önce yapılmış” uyarısı çıkıyor. Bu ne demek, ne yapmalıyım?
İçeriklere ait lisans dosyasının izin verilen kurulum / bilgisayar sayısı aşılmış demektir. İndirdiğiniz eserlerin başka kişilerin eline geçmediğinden emin olunuz.

32. İndirdiğim şarkıları yüklemek istediğimde “Aboneliğiniz kapalı durumdadır” ” uyarısı veriyor. Bu ne demek, ne yapmalıyım?

Bu uyarı aktif bir TTNet ADSL aboneliğinizin bulunmadığını belirtmektedir. TTNet ADSL aboneliğiniz hala devam ediyor ve bu mesajın hatalı olduğunu düşünüyorsanız, 444 0 375 TTNet Çağrı Merkezi’ni arayarak lütfen abonelik bilgilerinizi kontrol ediniz.

33. İndirdiğim şarkıları çalmak isteyince “Aktif bir aboneliğiniz bulunmamaktadır” uyarısı çıkıyor?
Bu hatayı alıyorsanız, halen TTNet ADSL Aboneliğiniz yok demektir. İndirdiğiniz eserleri dinlemeye devam edebilmeniz için ADSL aboneliğinizin devam etmesi ve ayda en az bir kez TTNetMüzik’e giriş yapmış olmanız gerekmektedir. TTNet ADSL abonesi olmak için www.ttnet.net.tr adresinden abonelik başvurusu yapabilir, 4440 375 TTNet Çağrı Merkezi’ni arayabilir ya da en yakın TTNet ADSL satış noktasına uğrayarak TTNet ADSL aboneliğinizi başlatabilirsiniz. Aboneliğiniz devam ediyor ve bu uyarının hatalı olduğunu düşünüyorsanız yardım için lütfen 444 0 375 TTNet Çağrı Merkezi’ni arayınız..

34. İçeriği çalıştırmak isteyince “Kullandığınız Media Player’ ın versiyonunu yükseltmeniz gerekmektedir” uyarısı çıkıyor?
İçerikleri kullanabilmek için en az Windows Media Player Versiyon 10 gerekmektedir.

35. Bilgisayarımı yeniden kurdum, içerikleri kullanamıyorum. Ne yapmalıyım?
Bilgisayarın yeniden kurulması durumunda lisans dosyaları silinmiş demektir. Talebinizin doğrulanmasının ardından lisans kurulum hakkı verilecektir. www.ttnetmuzik.com sitesinde tekrar oturup açarak lisans bilgilerinin yenilenmesini sağlayınız. Yardım için 444 0 375 TTNet Çağrı Merkezi’ni arayabilirsiniz.

36. 1Mbit 4GB müşterisiyim ve TTNetMüzik Gold Üyeliği almıştım. Şimdi ise, ADSL üst paketlerden birine geçmek istiyorum. Daha önce indirdiğim müziklerimi yeni ADSL aboneliğimde de dinleyebilecek miyim ?
TTNetMüzik üyelik bilgileriniz TTNet ADSL paket aboneliğinize göre güncellenmektedir. TTNet ADSL paket değişikliğinden sonra sorun yaşarsanız 444 0 375 TTNet Çağrı Merkezi’ni arayarak destek alabilirsiniz.

37. Bilgisayarıma indirdiğim şarkıları Cep Telefonumda çalabilecek miyim?
Hayır. Sitede yer alan parçalar sadece bilgisayar üzerinde dinlemeye, CD’ye yazmaya ve müzikçalara aktarmaya uygun formatta sunulmaktadır. Bu eserleri dinlemenizi sağlayacak uygun yazılım bulunmadığı takdirde (Windows Media Player v10 destekli el bilgisayarları hariç) cep telefonlarınızda bu şarkıları dinleyemezsiniz.

38. Windows Media Player V11 ve yeni çıkacak olan üst sürümleri yüklediğimde önceden indirdiğim şarkıları dinlemeye devam edebilecek miyim?
Windows Media Player v11 desteklenmektedir. Olası daha üst versiyonlarında yeni yüklenen WMP versiyonunun sitede kullanılan koruma metoduyla uyumlu olması şartıyla dinlemeye devam edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: