16 Oca 2008

Borusan Telekom, Hintli Dhanus'a Satıldı

BORUSAN TELEKOM UN SATIŞI İÇİN HİNTLİ TELEKOM ŞİRKETİ DHANUS İLE ANLAŞMAYA VARILDI

Hindistan ın en hızlı büyüyen telekom şirketlerinden Dhanus Technologies, Avrupa da büyüme stratejileri doğrultusunda Türkiye nin A tipi lisans sahibi ilk alternatif telekom operatörü Borusan Telekom u satın aldı.
Son yıllardaki performansıyla Hindistan iş dünyasını etkileyen, bu ülkenin teknoloji ve telekom alanındaki önemli kuruluşlarından olan
Dhanus Technologies ile Borusan Holding, EFG İstanbul un danışmanlığıyla Borusan Telekom un yüzde 100 oranındaki hissesinin değişimi için anlaştılar.


Satış gelirleri son beş yılda net %1,600 oranında büyüyen Borusan Telekom, 1996 yılından bu yana faaliyet gösteriyor ve Bilişim 500 sıralamasında sabit telefon hizmetlerinde alternatif operatörler arasında ilk sırada yer alıyor.
Dhanus Technologies Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı S. Muthukrishnan, farklı teknolojileri aynı platformda buluşturarak etkin iletişim çözümleri sunan küresel bir şirket olmak yönünde ilerlediklerini vurguladı. Dhanus Technologies in dış pazarlarda güçlü bir büyüme içine girdiğini kaydeden Muthukrishan, Borusan Telekom un satın alımı ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
"Türkiye Asya, Avrupa ve Afrika nın geçiş noktasında bizim için stratejik konuma sahip bir ülke. Avrupa pazarına adım atarken Türkiye ile başlamayı uygun gördük. Borusan Telekom un yeni hedefleri Avrupa, Ortadoğu ve Rusya olacak. Yurtiçinde 32, yurtdışında 2 tane olmak üzere toplam 34 POP noktası ile Türkiye nin en geniş alternatif ağlarından birine sahip olan Borusan Telekom, küresel işbirliği yaratacak bu satın alma ile daha da güçlenecek. Borusan Telekom bu satın almanın ardından büyüme için gerekli ölçek getirme yolunda pazarın konsolidasyonunu sağlayacak. Perakende pazara yenilikçi ve dinamik adımlar atacağız. Bu doğrultuda ilk uygulamalarımızdan biri Almanya da yaşayan Türklerin iletişim gereksinimini çözecek ürünler olacak."


Muthukrishan, Borusan Telekom un varolan yönetiminin korunacağını vurgularken, Borusan Telekom çalışanlarının şirketin küresel iddialarını gerçekleştirmede önemli rol üstleneceklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Müşteri beklentilerine ve hizmet kalitesine odaklanacağız. Perakende ürünleri, LLU, MAN gibi ürünlerde agresif pazarlama stratejilerimiz olacak."

-Küresel liderlik fırsatı..

Borusan Holding CEO su Agâh Uğur da faaliyet gösterdikleri sektörlerde odaklı büyümeyi sürdürdüklerini vurgulayarak, Dhanus Technologies şirketinin Borusan Telekom u satın alması hakkında şunları söyledi:
"Telekom u geleceğin yüksek katma değer yaratacak sektörlerinden biri olarak saptadık ve 2000 yılında sektöre ilk giren şirketlerden biri olduk. 2005 yılı sonunda hizmet verdiğimiz portföy ile kurumsal ses müşterilerinin en önemli hizmet sağlayıcılarından biri haline geldik. Önümüzdeki dönemde serbestleşme sürecinin hızlanması ile sektördeki fırsatlar artacak. Bu fırsatları küresel ilişkiler ağına sahip Dhanus un daha iyi bir şekilde değerlendirebileceğine inanıyorum. Grubumuzun yönetimi altında Borusan Telekom güçlü bir alt yapıya ve Türkiye gereksinimlerine çok iyi yanıt veren bir hizmet ve ürün yelpazesine kavuştu. Borusan Telekom için şimdi sıra küresel düzeyde etkin olabileceği bir sıçramayı gerçekleştirmektedir. Yaptığımız görüşmelerde bu atılımı en iyi Dhanus Technologies in sağlayabileceğini gördük. Bunun yanı sıra gerek müşterilerimiz gerekse de çalışanlarımız için en yüksek katma değeri yaratacağına inandığımız Dhanus u tercih ettik. Umudumuz Borusan Telekom un Türkiye deki liderlik performansını Dhanus Technologies yönetiminde küresel ölçekte de yaratabilmesidir. "

Hiç yorum yok: