19 Eki 2007

Turkcell mobil imza sistemi, aile hekimliğinde kullanılacak

Turkcell mobil imza sistemi, aile hekimliğinde kullanılacak

Turkcell'in yasal olarak ıslak imzaya eşdeğer servisi Turkcell Mobil İmza'nın yeni uygulaması, Sağlık Bakanlığı tarafından Antalya'da düzenlenen "2. E - Sağlık Kongresi"nde yapılan "Aile Hekimliği uygulaması ve bilgi sistemi" panelinde tanıtıldı.

Turkcell İş Geliştirme Bölüm Başkanı Altuğ Acar, "Turkcell mobil imza ile hasta, herhangi bir nedenden dolayı kendi aile hekimi dışında başka bir aile hekimine muayene olmak durumunda kalırsa aile hekimi, aile hekimliği bilgi sistemi ve mobil imza sayesinde, bu hastanın hasta kartını ve son muayenelerini görüntüleyebilecek" dedi.

Acar, cep telefonları üzerinden elektronik imza atılmasını sağlayan bu servisin, Sentim Bilişim A.Ş'nin geliştirmiş olduğu Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Aile Hekimliği Bilgi sisteminde hasta bilgilerine güvenli erişim amacıyla kullanılmaya başlanacağını belirtti. Acar, şunları söyledi:

"Mobil imza, evlilik, tapu gibi kanunen belirli bir şekilde törenle gerçekleştirilmesi şart olan ve üçüncü kişilerin kefaletini gerektiren işlemler dışında, ıslak imza gerektiren tüm özel, kamu ve banka işlemlerinin cep telefonları üzerinden yapılabilmesine olanak sağlıyor. Mobil imza, ayrı bir akıllı kart ve kart okuyucu kullanmaya gerek olmadan, daha düşük maliyetli olarak, imza gerektiren işlemlerin elektronik ortama taşınabilmesi, resmi başvuruların yapılabilmesi ve e - Türkiye dönüşümünün gerçekleştirilmesinde önemli bir imkan sağlıyor."

Hiç yorum yok: