10 Eki 2007

Bankalar Internet'ten 10 yıl sonra cebe girdi!..

Bankalar Internet'ten 10 yıl sonra cebe girdi!..

Türkiye'de Internet Bankacılığı'nın başlamasından tam 10 yıl sonra Garanti Bankası gerçek anlamda cep telefonundan ulaşılan bankacılık sistemini devreye soktu.

Garanti Bankası, İnternet Şubesi’nin 10. yıldönümünde, Cep Şubesi’ni hizmete sundu. wap.garanti.com.tr adresinden ulaşılabilen Cep Şubesi sayesinde, bugüne kadar internet üzerinden gerçekleştirilen bankacılık işlemlerinin çoğu, WAP veya internet erişimi bulunan tüm cep telefonlarından da yapılabilecek.

Yaklaşık 1 milyon USD’lik yatırımla hayata geçirilen Cep Şubesi’ne, cep telefonlarına herhangi bir uygulama indirmeye veya aktive etmeye gerek olmadan ulaşılabilecek. Garanti’nin işlemler için ücret almadığı Cep Şubesi’nden, kullanıcılar, GSM operatörlerine veri transferi için işlem başına 10 Ykr’dan* az ücret ödeyerek yararlanabilecek. Müşteriler cep telefonunu değiştirse bile, yeni bir ayar yapmaksızın wap.garanti.com.tr adresini kullanmaya devam edebilecekler.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, “Türkiye’de 90’lı yılların başında hayatımıza giren internet, bugün 20 milyon kullanıcıya ulaştı. İnternet bankacılığından bugün 3,6 milyon aktif müşteri yararlanıyor. İnternetle aynı dönemde hayatımıza giren cep telefonları ise 15 yılda 54 milyon kullanıcıya ulaşarak, internetin 2,5 katı bir erişim yakaladı. Türkiye’de bankacılık hizmetlerinin penetrasyon oranının da diğer ülkelerle karşılaştırıldığında çok düşük olduğunu göz önünde bulundurursak, cep telefonuyla bankacılık hizmetlerinden yararlanacak potansiyel müşteri sayısı çok fazla. Biz önümüzdeki 5 yılda, Garanti Cep Şubesi’nden 2 milyon müşterimizin işlem yapacağını öngörüyoruz. Dünyada bile yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan bu hizmetin, Türkiye’de tahminlerimizin çok daha üzerinde bir hızda gelişime sahne olacağına eminim.” dedi.

Özen’den sonra söz alan Garanti Teknoloji Genel Müdürü Hüsnü Erel, Garanti Bankası’nın teknoloji serüvenini anlatırken, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Fuat Erbil ise Türkiye’de mobil internetin gelişimini ve Cep Şubesi’ni içeren sunumun ardından hizmetin nasıl kullanılacağını gösteren bir demo yaptı.

Hiç yorum yok: