18 Eki 2007

euractiv.com.tr Türkiye için AB'nin Google'ı olacak

euractiv.com.tr Türkiye için AB'nin Google'ı olacak

Avrupa Birliği (AB) haber ve politika portalı www. euractiv.com.tr Türkiye'de yayın hayatına başladı. AB ile ilgili haber ve araştırmalarını kapsayan site, AB bünyesinde ayda 500 bin kişinin izlediği haber portalının Türkçe versiyonu olacak.

Türkiye'nin AB'de sesini duyurmada önemli bir rol üstlenecek olan site, aynı zamanda Türkiye için bir lobi platformu görevi de görecek. AB ile ilgili 10 ülkede, 10 dilde yayın yapan internet gazetesi, Türkiye'de ise gazeteci Zeynep Göğüş'ün kurucusu olduğu Medya Europa ile Referans ve Hürriyet gazetelerinin stratejik ortaklığıyla yayın hayatını sürdürecek.

Euractiv.com.tr'nin tanıtım toplantısında konuşan euractiv.com.tr Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Zeynep Göğüş, sitenin Türkiye'nin AB gündemine yön veren bir girişim olacağını söyledi.

Türkiye'nin bir numaralı haber ve bilgi portalı olma hedefiyle yola çıktıkların söyleyen Göğüş, "Bunun yanı sıra site sayesinde Türkiye'nin AB ile iletişim kaynaklarını çeşitlendirmeyi amaçlıyoruz. Türkiye'nin AB'de sesini duyurmada önemli bir rol üstlendik. euractiv.com.tr bir anlamda Türkiye için AB'nin Google'ı olacak” dedi.

Tarafsız bilgilendirme yapacağız

Türkiye'nin AB ile ciddi iletişim sorunları bulunduğunu ifade eden Göğüş, yapılan bir araştırmaya göre Avrupa'da Türkiye'nin Birliğe üye olacağına inananların oranının yüzde 56, Türkiye'de ise yüzde 24 olduğuna işaret etti. Bu güvensizlikte, Avrupa'daki bazı politikacıların yaptığı sorumsuz açıklamaların yanı sıra, haber kaynaklarının kısıtlı olmasının da büyük rol oynadığını vurgulayan Göğüş, "euractiv.com.tr ile AB ile ilgili doğru ve tarafsız bilgilendirmenin yanı sıra, Türkiye'deki özel sektörün, resmi kuruluşların ve sivil toplum örgütlerinin AB karar mekanizmalarını etkilemesini sağlayacak çok sesli bir bilgi paylaşım ortamı yaratmayı amaçlıyoruz" diye konuştu. AB-Türkiye ilişkilerinin inişli çıkışlı bir grafik gösterdiğini hatırlatan Göğüş, "Ancak ilişkilerde durma noktasına gelinse bile geriye düşme olmaz. Tüm üye ülkelerin başına geldiği gibi tökezlemeler olacaktır. Ama bundan gocunmamalıyız” dedi. Sitenin Türkiye için AB'de bir lobi platformu görevi görebileceğini belirten Göğüş, Türkiye'deki siteyle birlikte euractiv sitelerinin dünya genelindeki ziyaretçi sayısının da 600 bini bulacağını söyledi.

Hiç yorum yok: