19 Eki 2007

Google'ın 3.Çeyrek Karlılığı piyasaları darmadağan etti

Google'ın 3.Çeyrek Karlılığı piyasaları darmadağan etti

Google bugün açıkladığı 3.çeyrek karlılığı ile Wall Street'i darmadağın etti. 4.23 Milyar $ gelir ve 1.07 milyar kar yani hisse başına 3.38 $ açıklandı.

Başkan Eric Schmidt, analistlerle yaptığı bir konferans görüşmesinde "Kesin olan bir şey var ki, modelimiz çok iyi bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Mevsimsel olarak zayıf olan bir dönemde bile gayet iyi bir performans çıkarmaktan memnunuz" dedi. Google yatırımcılarının da Schmidt'in memnuniyetini paylaştığı görülüyor. Google'un 2.çeyrek sonuçları temmuzda açıklanmış ve hafif bir sarsıntı yaratmıştı. Hisseler de 110 $'ın üstüne çıkmıştı.

Google, sadece 3 yıldır halka açık bir şirket olarak gittikçe yükseliyor ve günümüzün bilgi teknolojileri dünyasının en dikkati çeken firması konumunda. Son çeyrekteki performansı işortaklarına, müşterilerine ve hissedarlarına daha parlak bir gelecek vaat ediyor.

Bu çeyrekteki 4.23 milyar $'lık satış, bir önceki yılın eşdeğer çeyreğine göre % 57 artışı gösteriyor.

Google'un sahip olduğu sitelerin 2.73 milyar $ gelir sağlarken, ADsense programına katılan partner sitelerden gelen miktarın da 1.45 milyar $ olduğu görülüyor. Bunun 1 yıl önceki eşdeğer çeyreğe göre % 40 arttığını ve hayal kırıklığı yaratan ikinci çeyreğe nazaran % 8 artış olduğu bildiriliyor.

Bu çeyrekte uluslararası satışların 2.03 milyar $ olduğu ve Google'un gelirlerinin % 48'ini oluşturduğu görülüyor. Sadece İngiltere'de Google'un 661 milyon $ satış yaptığı bildiriliyor. Bu da 1 yıl önceki duruma göre % 16 artış anlamına geliyor. Google Avrupa ve Asya'daki satışlarından da memnun. Şu anda da Güney Amerika pazarına yatırım yapıyor.

Ama kurucular Sergey brin ve Larry Page kadar Başkan Schmidt de geçmiş yerine gelecekten bahsetmeyi seviyor.
Şirketin Google Apps ve Google Docs'un gelişmelerinden söz ediyorlar.

Hiç yorum yok: