12 Ara 2007

Teknoloji oskarları sahiplerini buldu

Teknoloji oskarları sahiplerini buldu

TÜSİAD, TTGV ve TÜBİTAK’ın ev sahipliğinde bu yıl 7.si gerçekleştirilen Teknoloji Ödülleri’nde “Büyük Ödül”, “Başarı Ödülü” ve “Nanoteknoloji, Biyoteknoloji ve Nanobiyoteknoloji Özel Ödülü” dallarında toplam 8 proje ödüllendirildi.

TÜSİAD, TTGV ve TÜBİTAK tarafından, Türk Telekom A.Ş.’nin ana sponsorluğunda, 7. Teknoloji Ödülleri ve Kongresi 11 Aralık’ta Sabancı Center’da düzenlendi.

7. Teknoloji Kongresi’nde Türkiye’nin nano geleceğine ışık tutularak üniversite-sanayi iş birliği ve stratejik öneme sahip katma değerli teknolojiler gibi konular yerli ve yabancı konuşmacılar tarafından masaya yatırıldı.

Ülkemizdeki teknoloji potansiyelini açığa çıkararak yenilikçi ürün ve teknoloji geliştiren kuruluşları teşvik etmek amacıyla düzenlenen Teknoloji Ödülleri, Kongre’nin ardından sahipleriyle buluştu.

Ödül töreni öncesinde konuşan Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Başkanı Şafak Alpay, Türkiye’nin son yıllarda ar-ge ve yenilikçilik konusunda hızlı bir ivme kazandığını söyleyerek, Teknoloji Ödülleri’ne başvuru yapan projelerin hepsinin bu yükselişte önemli katkıları bulunduğunu belirtti. Ülkemizin 2003-2005 yıllarında ar-ge projelerine yapılan harcamalar sıralamasında Çin’le birlikte ilk sırada olduğu bilgisini veren Alpay, bu durumun önümüzdeki yıllarda da devam etmesinde Teknoloji Ödülleri ve Kongresi’nin de katkısı olacağına inandıklarını söyledi.

Teknolojide gurur tablosu

Ödüllerin TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fikret Yücel, TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Nüket Yetiş tarafından takdim edildiği törendeki ortak görüş, ödül alan proje ve firmalar kadar ülke ekonomisinin de sağlanan katma değerle ödüllendirildiği şeklinde oldu. Düzenlenen törenle başarılarını taçlandıranlar şöyle sıralandı:

Teknoloji Büyük Ödülü: Aselsan

Proje: ASELFLIR-300T, Saldırı Helikopteri Çok Sensörlü Entegre Hedefleme Sistemi

Jüri Özel Ödülü: Vestel
Proje: Pixellence TFT LCD TV

Teknoloji Başarı Ödülleri:
Merkezi Kayıt Kuruluşu: Merkezi Kaydi Sistem projesi ile
Milsoft Yazılım Teknolojileri: Gemi Komuta Kontrol Sistemi Yazılımı projesi ile
Proses Makine: Çok Renkli İplik Boyama Makinası projesi ile

Jüri Özel Ödülü: Eliar Elektronik
Proje: İris 11 - FED Tekstil Boyama Bilgisayarı
Nanoteknoloji, Biyoteknoloji ve Nanobiyoteknoloji Özel Ödülleri:

-Onur Ödülleri:
Ulusal Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Enstitüsü: Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi Projesi ile
Dr. Utkan Demirci: Dünyanın Geri Kalmış Yerlerindeki HIV/AIDS Sağlık Sorunları İçin CD4 Ucuz, Tek Kullanımda Atılabilir Biyonano Çip projesi ile

- Teşvik Ödülü:
BioLab/Obitek: Gen Tabancası Tasarım Ve Üretimi

Hiç yorum yok: