14 Ara 2007

Şoke eden fatura

Şoke eden fatura

Kanadalı genç Piotr Staniazsek, cep telefonuna 85 bin dolarlık fatura gelince neye uğradığını şaşırdı.

Yerel medyadaki haberlere göre, Alberta eyaletinde yaşayan 22 yaşındaki Kanadalı genç, aylık 10 dolarlık internet abonelik aldığını ve bunun kendisine cep telefonuyla internette gezinti yapma olanağı da sağlandığını düşünerek cep telefonuyla internet bağlantısı yaptığını anlattı.

Cep telefonunu bir modem gibi kullanan ve internetten yüksek çözünürlüklü filmler de seyreden genç, eve Aralık başında Kasım ayı kullanımına ilişkin 60 bin dolarlık fatura gelince bir yanlışlık olduğunu düşünerek Bell Canada'nın müşteri servisini aradığını söyledi.

Müşteri servisinden, “Evet, faturada yanlışlık var, 60 bin değil 85 bin dolar ödemeniz gerek” deyince, ne yapacağını şaşıran genç, cep telefonunu bilgisayara bağladığında kendisinden ayrıca para alınmayacağını sandığını anlattı.

Şirket ise, bir “iyi niyet” göstergesi olarak gencin faturasının 3 bin 243 dolara indirildiğini açıkladı. Şirketin bu jestinden memnun olmayan genç, “Kimse bana ek ücret isteneceğini söylemedi. 100 dolarlık bir faturayı ödemedim diye hattımı kesmişlerdi, 85 bin dolarlık bir fatura çıkınca ise, durumda bir anormallik var diye kimse beni aramadı bile” diyerek, olayın peşini bırakmayacağını ve hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi.

Hiç yorum yok: