19 Kas 2007

Turkcell Abone Sayısı ile 2.olurken, Değeri de 20 Milyar $ Olarak Belirtiliyor

Turkcell Abone Sayısı ile 2.olurken, Değeri de 20 Milyar $ Olarak Belirtiliyor

Turkcell, 3.çeyrekte açıklanan 34,8 milyon abone sayısı ile ve 0.5 milyon farkla TIM’in arkasından Avrupa’da en çok aboneye sahip GSM operatörü olurken, Cuma günü başka bir nedenle yapılan toplantıda Altimo’nun Başkan Yardımcısı Kiril Babaev, şirketin değerini 20 milyar $ olarak tanımladı.

Turkcell'in geçen hafta açıklanan 3.çeyrek sonuçlarının ilginç bir yönü de, kendi ülkesindeki abone sayısı ile Avrupa'daki GSM operatörleri arasında 2.ciliğe yükselmesi oldu.

Turkcell, 2.çeyrekte, T-Mobile Deutschland ve Telecom Italia Mobile (TIM) arkasından 3.sıradayken, bu çeyrekte T-Mobile Deutschland'ın hafif abone kaybı nedeniyle 3.cülüğe düşmesinin arkasından, Avrupa ikinciliğine yükseldi. Bu çeyrekte, ilk sırada 500.000 abone fazlasıyla TIM yer alıyor.

Turkcell'in 3.çeyrekte açıklanan abone sayısı 34,8 milyon olurken, bir önceki yıla göre bu sayının % 13 artış ifade ettiği biliniyor. 3.çeyrek sonuçları şu şekilde;

GSM Firması

Ülke

3.Çeyrek Abone Sayısı

2.Çeyrek Abone Sayısı

TIM Italy

İtalya

35.3 Milyon

34.3 Milyon

Turkcell

Türkiye

34.8 Milyon

33.8 Milyon

T-Mobile Deutschland

Almanya

34.5 Milyon

34.3 Milyon

Diğer yandan Mevlana yılı çerçevesinde düzenlenen “Saltanatın Dervişleri, Dervişlerin Saltanatı, İstanbul’da Mevlevilik” sergisine sponsor olan Turkcell'in ortaklarından Rus Altimo şirketinin Başkan Yardımcısı Kirill Babaev, yönetim değişikliği konusunda şunları söyledi ;

Biz yatırımcı olarak yönetime güveniyoruz. Güven şirketin piyasa değerine yansır. Biz ortak olduğumuzda şirketin değeri 13 milyar dolar civarındaydı; şimdi 20 milyar dolar civarında. Turkcell için yurtdışında büyüme zamanı geldi. Yurtdışında yeni pazarlara girmesini destekliyoruz. Bir ortak olarak tecrübelerimiz var. Yönetim kurulunda tecrübelerimizi paylaşıyoruz ama sonuçta bu yönetimin vereceği bir karar olacaktır.

Turkcell, geçtiğimiz hafta açıklanan 3.çeyrek sonuçlarına göre 1,7 milyar $ gelir elde ederken, vergi ve finans rakamları düştükten sonra net geliri 401,2 milyon $ oldu.

Hiç yorum yok: