17 Kas 2007

Türk Telekom ve Avea'dan 10 ayda 2 Milyar YTL yatırım

Türk Telekom ve Avea'dan 10 ayda 2 Milyar YTL yatırım

Türk Telekom ile Türkiye’nin hızla büyüyen mobil iletişim operatörü Avea’nın, Ekim 2007 tarihi sonu itibariyle sözleşme imzalanan yatırım ihaleleri toplamı 2 milyar YTL’ye ulaştı. Bu yatırım miktarının 1,7 milyar YTL’si Türk Telekom, 300 milyon YTL’si ise Avea’ya ait bulunuyor.

9 milyonu aşan abonesi ile Türkiye mobil iletişim pazarının yüzde 15’ine sahip olan Avea’nın 2007 yılı içerisindeki toplam yatırımları 301.8 milyon YTL’yi buluyor. Müşterilerinin yaşamlarına değer katmak için çözümler üreten Avea, pazara en etkin ve öncü teknolojileri sunmak için yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Ağ teknolojileri, bilişim sistemleri ve satış kanallarının tümünü kapsayan bu yatırımların 284.7 milyon YTL’si ağ ve BT teknolojilerine yapıldı.

Türkiye’de bilgi toplumunun yaratılması konusunda öncü rol üstlenen ve yenilikçi yapısıyla başta genişbant hizmetleri sunarak telekomünikasyon pazarını geliştirip büyütmeyi amaçlayan Türk Telekom’un 2007 yılı için öngördüğü yatırım bedeli ise 1,4 milyar YTL idi. Projelerin uygulamasına hızla devam eden Türk Telekom, Belediyeler ve Karayolları’nın çalışmalarından kaynaklanan gecikmeler ve içinde bulunduğumuz mücbir sebep teşkil eden grev nedeniyle projelerin bir kısmının uygulamasına henüz başlamamıştır.

Hatırlanacağı gibi Türk Telekom, 10 Temmuz 2007 tarihinde erişim şebekesi global ihalesi sözleşmesini 1 milyar YTL tahmini yatırım bedeli ile imzalamıştı. Bu ihale ile başta kırsal alandaki telekomünikasyon altyapısının geliştirilmesi ve en ücra köylere kadar telefon ve internet hizmetlerinin ulaştırılması hedefleniyor.

Yatırımlar daha iyi hizmet için
Diğer yandan Ekim 2007 tarihi itibariyle telekomünikasyon hizmet ve altyapılarına ilişkin yatırımlar için 700 milyon YTL’lik çağrı merkezi, faturalama altyapısının geliştirilmesi, fiber optik kablolarının döşenmesi gibi müşterilerin daha hızlı ve kaliteli hizmet almalarını sağlayacak projeleri içeren sözleşmeler imzalandı. İmzalanan tüm bu sözleşmelerle Türk Telekom’un 2007 içinde taahhüt edilen yatırım bedeli 1,7 milyar YTL’dir.

2007 yılında hız kazanan bu yatırımlarla Türk Telekom, müşterilerine daha hızlı ve daha güvenli iletişim hizmetleri sağlamayı, telekomünikasyon hizmetlerinin tümünü Türkiye’nin her köşesinden ulaşılabilir kılmayı amaçlıyor. Söz konusu yatırımlar, çağrı merkezi, faturalama gibi müşteri hizmetlerine yönelik altyapının geliştirilmesi, fiber optik kablolama, çeşitli telekom ekipmanlarının yenilenmesi, şirketiçi iletişimi artırarak müşterilere daha hızlı hizmet verilmesini sağlayacak intranet uygulamasının hayata geçirilmesi, kurumsal bilgi teknolojileri altyapısının geliştirilmesi gibi projeleri kapsıyor. Türk Telekom, önümüzdeki dönemde de teknoloji yatırımlarını artırarak, yenilikçi iletişim hizmetlerini müşterilerine taşımaya devam edecek.

Hiç yorum yok: