6 Kas 2007

Rekabet Turkcell'i daha da büyüttü

Rekabet Turkcell’i daha da büyüttü

Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, Turkcell'deki çalışanların Microsoft'tan eksiği olmadığını, fazlası olduğunu, GSM sektöründe yaşanan rekabetin ise Turkcell'i daha da büyüttüğünü söyledi.

BORYAD Dergisi'nin sorularını yanıtlayan Ciliv, Turkcell'i Avrupa'da lider ve dünyanın en iyi teknoloji firmalarından biri haline getirmeyi arzuladıklarını belirterek; "Yatırımlarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Bu nedenle iletişim ve teknolojiyle ilgili yeni sektörlerde, yeni teknolojilerde ve yeni bölgelerde büyümek için tüm fırsatları değerlendiriyoruz. Bu yıl Türkiye'deki operasyonlarımızda kaydettiğimiz güçlü performans yurtdışı operasyonlarımız, özellikle de Ukrayna tarafından takip edildi. Bundan sonra makul ve rasyonel yatırım fırsatını bulduğumuz bölgelerde de faaliyet göstermeyi hedefliyoruz" dedi.

GSM pazarında rekabetin her geçen gün daha da kızıştığının altını çizen Ciliv; "Sektördeki rakamlar, rekabet arttıkça Turkcell'in kazandığını gösteriyor. 2007'nin ikinci çeyreğinde gelirlerimiz yüzde 29 artarak 1.5 milyar dolara ulaştı. Net kârımız yüzde 215 oranında arttı ve 274 milyon dolar oldu. Toplam abone sayımız geçen yıla kıyasla yüzde 13 artarak 33.8 milyona ulaştı. Bir çeyrekte 1.5 milyonlık net abone alımı bizim için bir rekor. Bütün bunlar şunu gösteriyor: Müşterilerimiz en geniş kapsama alanı ve en kaliteli iletişim, en çok kişi ile en uygun fiyata konuşma, en yaygın ve en kaliteli hizmet ağı gibi güçlü değer tekliflerimizi beğendiler ve tercih ettiler. 2007'nin ilk yarısında rekabet çok çetinleşti ama rekabet arttıkça Turkcell büyüdü. Biz kendi işimize ve hedeflerimize odaklanıyoruz" diye konuştu. Türkiye'deki üst düzey yöneticilerin kurumsal performanslarına bakıldığında bu alandaki ilerlemenin görüldüğüne işaret eden Ciliv, Turkcell'deki çalışanların Microsoft'takilerden eksiğinin olmadığını fazlasının olduğunu belirterek, bunun Türkiye'deki yöneticiler için de geçerli olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok: