6 Kas 2007

Anel, Selectron'u almak için yetki verdi

Anel, Selectron'u almak için yetki verdi

Anel Telekom, Selectron Elektronik'in varlıklarını veya şirket hisselerini almak üzere müzakerelere başlama kararı aldı. Anel tarafından dün yapılan açıklamada, müzakerelerin yürütülmesi için Reform Danışmanlık'a yetki verildiği bildirildi. Sermayesinin yüzde 31'i, haziran sonu itibari ile aynı zamanda şirket yönetim kurulu başkanı Rıdvan Çelik'e ait olan Anhel telekom'un 6 aylık net kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 66,2 artarak 6 milyon 412 bin YTL'ye çıktı.

İhaleleri açıkladı

Öte yandan Anel Telekomünikasyon, katıldığı çeşitli ihalelerin sonuçlarını, dün borsaya yaptığı açıklamalarla duyurdu. Şirketin 3 Eylül 2007 tarihli özel durum açıklamasında bildirdiği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu İştirakler ve Gayrimenkuller Daire Başkanlığı tarafından ihale olunan “TMSF Levent hizmet binası elektrik mekanik tesisat işleri ihalesi” ile ilgili verilen teklif, idarenin ihaleyi iptal etmesi nedeniyle geçersiz kaldı. Anel'in teklif verdiğini duyurduğu Tellcom İletişim Hizmetleri AŞ'nin açmış olduğu “ADSL erişim ve eternet toplama çözümleri” konulu ihaleye verilen teklif de olumlu karşılanmadı.

Şirket, borsaya yaptığı açıklamada, ikinci faz GSM baz istasyonları bakım ve servis işleri ile ilgili olarak Motorola Komünikasyon Ticaret ve Servis Limited şirketi ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini bildirdi. Anel Telekomünikasyon, Türk Telekom ile sürdürdüğü telefonsuz köyler kalıcı çözüm ihalesine ilişkin gelişmeleri de kamuoyuyla paylaşacağını kaydetti.

Hiç yorum yok: