31 Tem 2008

Vodafone, Turkcell'in 'En Ucuz Fiyat Bizde' Açıklamasına Tepki Gösterdi

Vodafone, Turkcell'in 'En Ucuz Fiyat Bizde' Açıklamasına Tepki Gösterdi

Vodafone, Turkcell'in dün yaptığı "en ucuz fiyat bizde" açıklamasına tepki gösteren bir açıklama yayınladı ve "Cep 1" kampanyası ile her yöne 1 kontör uygulamasını başlattıklarını belirtti.

Yeni tarife uygulamasını “en ucuz fiyat bende” yaklaşımıyla ortaya koyan Turkcell’in açıklamasını değerlendiren Vodafone Türkiye Bireysel İşletme Bölüm Başkanı Engin Aksoy, Turkcell’in iddiasının tüketiciyi yanıltıcı olduğunu olduğu iddiasıyla şunları söyledi:

Turkcell’in ‘en ucuz tarifeler bende’ açıklaması tüketiciyi yanıltıcı niteliktedir. Bugün hâkim operatör, abonelerine şebeke içi tarifelerde düşük, şebeke dışı tarifelerde ise şebeke içi tarifenin 25 katına varan fiyatlar uygulayarak tekelleşmeyi desteklemektedir. Turkcell bu uygulamasıyla aslında diğer operatörlerle görüşme yapmak isteyen abonelerini cezalandırmaktadır. Hakim durumdaki operatör böylelikle bir yandan abonelerine en iyi fiyatı sunduğunu iddia ederken diğer yandan abonelerinin diğer operatörlerin müşterilerini, yani yaklaşık 30 milyon aboneyi aramasını bu şekilde engellemektedir. Avrupa Birliği ve ABD gibi gelişmiş pazarlarda izin verilmeyen, ancak Türkiye’de yıllardır karşı karşıya olduğumuz, rekabete olduğu kadar tüketici haklarına da aykırı bu uygulamalara bir an önce son verilmesini diliyoruz.

Vodafone, Cep 1 kampanyası ile her yöne bir kontör uygulamasını başlatmıştır. Böylece abonelerine istediği operatörü arama özgürlüğü sağladığı gibi, şebeke-içi ve şebeke-dışı fiyatlandırmasının olumsuz etkilerini de bertaraf etmektedir.

Hiç yorum yok: