16 Tem 2008

Numara taşınabilirliği yeterince bilinmiyor

Numara taşınabilirliği yeterince bilinmiyor

Türkiye’nin üçüncü mobil operatörü Avea’nın tüm operatör kullanıcılarının içinde bulunduğu 1,787 kişi ile yaptırdığı GSM Pazar Araştırması’na göre numara taşınabilirliği uygulamasını doğru bilenlerin, tüm GSM abonelerine oranı yüzde 5 olarak belirlendi. Avea tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen GSM pazar araştırması, tüketicilerin yüzde 92’sinin numara taşınabilirliği kapsamında sahip oldukları numarayı, operatör kodu dahil değiştirmeden diledikleri operatörden hizmet alabileceklerinin farkında olmadığını gösterdi. Numara taşınabilirliğini bildiğini belirten yüzde 8 oranındaki katılımcıların da yüzde 35’inin Kasım 2008’de hayata geçirileceği tahmin edilen numara taşınabilirliğinin numarasının ve başındaki kodun değişmeden farklı bir operatörden hizmet alabileceğini bilmediği anlaşıldı. Bu kapsamda, numara taşınabilirliği uygulamasını tam olarak doğru bilenlerin oranı tüm GSM aboneleri içinde yüzde 5 olarak belirlendi.

1 yorum:

Emre EFE dedi ki...

bu işler karikatür yayınlatmakla olmuyor. Ya da bilboardlarda "en çok konuşturan" ya da "Türkiyenin %90 bilmem kaçını konuştuyoruz" yalan yanlış yazmakla da olmuyor.

Avea kontür gönderme servisi, kontür yükleme servisi doğru dürüst çalışmıyor.
Daha Nişantaşının göbeğinde vali konağı caddesinde çekmiyor avea.

Bu arada numara taşınabilirliği ile ilgili ilk kampanyayı yine turkcell yaptı. şu an başvuranlara ilk 6 ay turkcellilerle görüşemeye bedava 30 dakika veriyormuş.
ahanda burda yazmışlar:
http://www.renklidergi.com/teknoloji/diger/Cebite-Gittim-Cebiti-Gordum-Gezdim-ve-Sizlerle-Paylasiyorum

Burda da numara taşınmanın detayları yazılmış:
http://www.renklidergi.com/memleket/gundem/Numara-Tasinabilirligi-Numara-Degistirmeden-Turkcell-Vodafone-Avea-Arasinda-Gecis-Yapabilmek