7 Tem 2008

Bilişim 500'de Tellcom'a İki Büyük Ödül

Bilişim 500'de Tellcom'a İki Büyük Ödül

İnterpromedya tarafından, Türkiye bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmaların 2007 yılı net satış gelirlerine göre yapılan “Bilişim 500 Araştırması”nda genç ve yenilikçi telekom operatörü Tellcom, 108 bin 407 YTL’lik net satış geliri ile 50. sıraya yükselerek bilişim devleri arasına ismini yazdırdı. Tellcom ayrıca, Hizmet İhracatı ve Sabit Telefon Hizmeti kategorilerinde de liderliğini ortaya koyarak iki ayrı dalda birincilik kazandı. Tellcom adına birincilik plaketlerini Tellcom Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Özdemir aldı.

Bilişim 500 Araştırması’nın sonuçları, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde açıklandı. Interpro tarafından bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen araştırmada yazılım, donanım, hizmet ve özel bölüm başlıkları altındaki toplam 54 kategorinin birincilerine plaketleri törenle takdim edildi.

Uzak mesafe telefon hizmetleri, kurumlara özel ip çözümleri, uluslar arası data hizmetleri, altyapı işletmeciliği, datacenter ve geniş bant hizmetlerinin yanı sıra bireysel ve kurumsal katma değerli servis alanlarında faaliyet gösteren Tellcom, net satış gelirlerinde 2006’ya göre 24 sıra yükselerek 74. sıradan 50. sıraya yerleşti. Bilişim sektörünün can damarlarından biri olan ihracatta ise Tellcom, Hizmet İhracatı alanında liderliğini ortaya koydu. Tellcom ayrıca, En İyi Sabit Telefon Hizmeti kategorisinde de rakiplerini geride bıraktı.

Hiç yorum yok: