24 Nis 2008

Turkcell, çalışanların fikirlerinden 82,5 milyon kazandı

Turkcell, çalışanların fikirlerinden 82,5 milyon kazandı

Turkcell'in, çalışanlarından gelen fikirler doğrultusunda hayata geçirdiği uygulamalarla, şirkete 4,5 yılda 82,5 milyon dolar katkı sağlandığı bildirildi.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, teknoloji ve iletişim firması olarak, hayatı kolaylaştırmak ve zenginleştirme vizyonuna sahip olduklarını söyledi.

Çalışanları, üniversite öğrencileri, müşteri ve iş ortaklarından gelen fikirlerin, doğru platformda değerlendirip hayata geçirilmesinin öncelikleri olduğunu dile getiren Kocabaş, bu çerçevede şirket intranetinde çalışanlara yönelik, ''Çok İyi Bir Fikrim Var!'' ve ''İşte Buna Ödül Verilir!'' platformu kurduklarını vurguladı.

Kocabaş, ''Çok İyi Bir Fikrim Var!'' platformunda, tüm çalışanlarının, süreç iyileştirme, müşteri memnuniyetini artıracak servis, yeni ürün geliştirme gibi kendi ana sorumluluğu dışındaki alanlarda fikrini bildirebileceğini anlatarak, şöyle devam etti:

''Bu fikir, öncelikle Fikir Değerlendirme Komitesine aktarılıyor. İlk süzmeyi bu ekip yapıyor. O ekip, daha sonra ilgili iş sahibine yönlendiriyor. İlgili iş sahibi de eğer bu iş yapılabilecekse, doğru kişiye yönlendiriyor. Yönlendirdikten sonra bu işi yapanla öneriyi getiren birlikte ödüllendiriliyor. Bu uygulamayla, Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından düzenlenen Global People Initiative yarışmasında insan kaynakları uygulamalarıyla İnsan Kaynağı ve Yetenek Uygulamalarıyla İnovasyon Sağlama dalında büyük ödüle layık görüldük.''

Uygulamanın başarısında, hız ve sürdürülebilir olmasının yattığını ifade eden Kocabaş, şöyle konuştu: ''Biz bunu yaklaşık 4,5 yıldır yaşatıyoruz ve her 4 ayda bir genel müdür ve yardımcılarının katıldığı bir platformda, hem öneriyi getiren hem öneriyi hayata geçiren hem de yöneticileri hep birlikte kutluyor, bir takım maddi ve manevi ödüller veriyoruz. Sonuçta her çalışan, 'Ben yönetimde söz sahibiyim'i hissetmiş oluyor. Uygulama sayesinde ölçümlenemeyecek düzeyde müşteri memnuniyeti ve şirkete 82,5 milyon dolarlık katkı sağlandı. Gelen fikir, illa çok inovatif ve Ar-Ge yatırımı gerektiren şeyler olmak zorunda değil. Küçük iyileştirme ve düşüncelerden de büyük değerler yaratılıyor.''

HAYATA GEÇİRİLEN FİKİR ÖRNEKLERİ

Kocabaş'ın verdiği bilgiye göre, çalışanlarından gelen ve hayata geçirilen fikirlere bazı örnekler şunlar: ''Turkcell'in internet sitesi üzerinden müşterilerin süper şifrelerini girerek, kontör yüklemeleri sağlandı. Çağrı merkezinden 1 dolara yapılan işlem maliyeti, böylelikle 0,001 dolara inmiş oldu. Bir servisle ilgili müşterilere bir SMS yerine pop-up gönderilen Tıkla Kullan (Service Booster) Servisi sayesinde Turkcell, geri dönüş oranı çok yüksek olan yeni bir tanıtım mecrası kazandı. Yapılan bir yayınla sadece haber paket aboneliklerinde 4 günde 53 bin 781 abone artışı sağlandı.

Yeni bir 'ÇalarkenDinlet' kategorisi hayata geçti. Aboneler, sim kartın üzerinden istedikleri duruma özel 'ÇalarkenDinlet'lerini sık sık değiştirebiliyorlar. Önerinin hayata geçmesiyle hem müşteri memnuniyeti hem de gelir artışı sağlandı.''

Hiç yorum yok: