1 Nis 2008

Çinli Huawei İTÜ ile '3G merkezi' kuracak

Çinli Huawei İTÜ ile ’3G merkezi’ kuracak

Tüm dünyada 70 bine yakın çalışanı bulunan Çinli iletişim teknolojileri şirketi Huawei, Türkiye yatırımlarını artırıyor.

Huawei Türkiye Pazarlama Direktörü Tufan Ünal, 2008’de İTÜ ile işbirliğiyle 3G eğitim merkezinin faaliyete geçmesini planlanladıklarını belirterek, "Türkiye’de telekom pazarına çok önem veren Huawei, faaliyete geçecek eğitim ve Ar-Ge merkezinin açılmasını çok önemli bir basamak olarak görüyor" dedi.

İNSANA YATIRIM: Türkiye’yi temel anahtar pazarlarından biri olarak gördüklerini de kaydeden Ünal şöyle devam etti: "
Kurum olarak, Türk kalifiye elemanlarına yatırım yaparak ve Türkiye’deki yatırımlarını artırarak, bilgi ve tecrübelerini Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki diğer temsilciliklerine aktarıyoruz.
Çünkü, Huawei’nin ürünleri ve çözümleri 100’den fazla ülkede ve en büyük 50 operatörün 31’inde ayrıca dünya çapında bir milyardan fazla kişi tarafından kullanılıyor." 8-9 Mayıs’ta İstanbul Hilton Convention Center’da yapılacak olan Supercom Fuar’nın sponsorları arasında da olan Huaweii’nin standındaki uzmanlar ziyaretçilerin merak ettikleri soruları yanıtlayacak.

GELECEK TARTIŞILACAK:
Fuarda telekomünikasyon sektörünün gelecek 10 yılı da tartışmaya açılacak. Fuarın en önemli konuklarından biri de internetin mucidi ve dünyada ilk e-postayı oluşturan bilim adamı Prof. Dr. Leonard Kleinrock ile ABD’deki Georgia Tech Geniş Band Kürsü Başkanı Prof. Dr. Fuat Akyıldız olacak. Tufan Ünal, Türkiye’deki telekomünikasyon sektörü kullanıcı yoğunluğu ve gelişen ekonomisi ile çok ciddi bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekerek, "SuperCom sayesinde sektörün en önemli oyuncularıyla bir araya gelerek, pazardaki fırsat ve zorluklarla ilgili düşüncelerimizi paylaşacak olmamız ve bilgi alışverişinde bulunacağımız için mutluyuz. Çünkü biz müşterilerine uzun vadeli değerler katan, büyüme potansiyellerini arttıran, yenilikçi kişiye özel ürünler ve çözümler sunmayı hedefliyoruz" dedi.

DEVLER BİR ARADA: Türk Telekom’un ana sponsor olduğu fuara Turkcell resmi sponsor olurken, konferans sponsoru Huawei ile birlikte Avea, TTNet, Gantek-Teknoloji, Telkom da sponsorlar arasında bulunuyor. Açılış konuşmasını Telekominikasyon Kurumu 2’nci Başkanı Galip Zerey ile Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany’nin yapacağı fuarın konferans bölümünde Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, DPT Müsteşar Yardımcısı Halil İbrahim Akça, TTNet Genel Müdürü Tahsin Yılmaz da birer konuşma yapacak.

Hiç yorum yok: