22 Eyl 2008

Acarer: Sabit Telefon hizmeti 2009 başında rekabete açılacak

Acarer: Sabit Telefon hizmeti 2009 başında rekabete açılacak

Telekomünikasyon başkanı Acarer: Sabit Telefon hizmeti 2009 başında rekabete açılmış olacak. Sanal Mobil Telefon hizmetinde mükerrer vergi sorununu çözecek formülü en geç 2 hafta içinde geliştireceğiz.

ANKARA (A.A) - 20.09.2008 - Fatma Başok/Seval Ocak - Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, sabit telefon hizmetlerinin 2009 başında rekabete açılmış olacağını bildirdi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Acarer, daha önce iptal edilen sabit telefon hizmetleri ihalesinin birkaç ay içinde tekrarlanacağını kaydetti. Acarer, ihalenin "Birden fazla hizmetin aynı yetkilendirmeyle verilemeyeceği" gerekçesiyle iptal edildiğini hatırlatarak, gerekçenin ortadan kaldırılması için yeni ihalede sadece "telefon yetkilendirmesi" verileceğini belirtti.

Bu uygulamayla ilgili düzenlemeyi tamamladıklarını ve sektörden görüş aldıklarını anlatan Acarer, asgari bedellerin belirlenerek Ulaştırma Bakanlığına gönderilmesinin ardından ihale sürecinin başlayacağını dile getirdi. Acarer, "Sabit telefon hizmeti 2009 başında rekabete açılmış olacak" dedi.

-"SANAL MOBİL TELEFON PASTAYI BÜYÜTECEK"-

Acarer, sanal mobil telefon hizmetleri konusunda çalışma yürüttüklerini anımsatarak, bu hizmette, GSM operatörlerinden altyapı kiralayan bir şirketin mobil telefon hizmeti sunabileceğini anlattı.

Yürürlükteki düzenlemenin, sanal mobil telefon hizmetinde bazı vergilerin mükerrer alınmasına yol açacağını belirten Acarer, şöyle konuştu:

"Vergi sorununun ortadan kaldırılması için Maliye Bakanımız ve Ulaştırma Bakanımız yardımcı olacaklarını bildirdi. Sorunun aşılması için bir çalışma yapılıyor. Umuyorum, sanal mobil telefon hizmetinde mükerrer vergi sorununu çözecek formülü en geç 2 hafta içinde geliştireceğiz. Meclis açıldıktan sonra da kanuni düzenleme yapılır. Bu sıkıntıyı aşacağız."

Sanal mobil telefon hizmeti uygulamasının sektörü olumlu etkileyeceğini ifade eden Acarer, uygulamayla ilgili çok fazla talep geldiğini bildirdi. Acarer, "Sanal mobil telefon hizmeti pastayı büyütecek. Bu uygulama başlarsa, 3 GSM operatörünün ve birçok şirketin kendi müşterileri olacak. Müşteri sayısı çok artacak" dedi.

Hiç yorum yok: