4 Ağu 2008

Tellcom'dan KOBİ'lere Rekabetçi "VPN"

Tellcom'dan KOBİ'lere Rekabetçi "VPN"

Türkiye’nin genç ve yenilikçi telekom operatörü Tellcom, son yaptığı yatırımla abonelerine ADSL ve G.SHDSL bağlantılarında “kendi fiber tabanlı IP omurgası” üzerinden de hizmet vermeye başladı.

İnternet ve sanal özel ağ (VPN) hizmetinde rakiplerine göre daha hızlı ve kaliteli servis sağlayan Tellcom, yüzde 65’e varan fiyat avantajıyla da dikkat çekiyor.

Tellcom İş Ürün Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Işık Uman, telekomünikasyon pazarında işletmelere uygun koşullarda kaliteli iletişim hedefiyle faaliyet gösterdiklerini belirterek, “İnternet ve VPN hizmetlerini yerleşik operatörden bayi yöntemiyle alıp satmak yerine, kendi yönettiğimiz IP omurgaları üzerinden sunmaya başladık” diyor.

Tellcom’un VPN hizmeti, yurtiçi veya yurtdışı ofisler arasındaki mesafeyi kaldırarak tek bir ofis gibi yüksek kalite ve düşük maliyetlerle veri, ses ve görüntü iletişimi sağlıyor. Özellikle orta ve büyük ölçekli işletmeler için önemli bir yönetim kolaylığı sağlayan VPN hizmetinin rekabetçi fiyat politikasıyla büyük talep gördüğünü belirten Uman, “Yeni hizmetlerimiz önemli bir yönetim kolaylığı sağladığı gibi hizmet verdiğimiz kurumsal abonelerin pazardaki rekabet gücünü de artıracak” diye konuşuyor.

“Türkiye’nin alternatif bir telekom altyapısına ihtiyacı vardı. Altyapımız fiber tabanlıdır , gittiğimiz her yere kendi fiber optik kablomuzu götürüyoruz, bu nedenle çok büyük bant genişlikleri ve ışık hızında internet hizmeti ve devre bağlantısı verebiliyoruz” diyen Uman, yaptıkları yatırımla bant genişliği sağlamanın yanı sıra Organize Sanayi Bölgeleri ve KOBİ’lerin ihtiyacına yönelik bir platform sunduklarını aktarıyor. Uman, bu hizmetlerin içinde ses, telemetri, güvenlik, uzaktan ve profesyonel eğitim gibi farklı hizmetlerin yer aldığını açıklıyor.

Tellcom’un “Önce kullan, sonra öde” anlayışıyla hareket ettiğini belirten Uman, gelecek hedeflerini ise şöyle ifade ediyor: “Çok gelişmiş veri merkezi hizmeti ve telesekreter, videokonferans ve yönlendirme gibi hizmetleri içeren ses tabanlı servisleri sunmak istiyoruz. Uzun mesafe ses taşıma hizmeti veriyoruz, yeni Elektronik Haberleşme Yasası çıkınca kısa mesafeli ses taşıma hizmeti de vereceğiz. Bizden internet hizmeti alanların kendi aralarında uygun fiyata konuşabilmelerini sağlamak istiyoruz, kısaca bir mobil operatörün verdiği tüm hizmetleri vermeyi planlıyoruz."

Tellcom’un KOBİ’lere rekabet gücü kazandıracak avantajlı hizmetleri

- TellcomADSL ve TellcomADSL Double
- G.SHDSL ve G.SHDSL üzerinden VPN
- Domain name ve webhosting hizmetleri
- PC’lerini korumak üzere güvenlik paketi

Hiç yorum yok: