1 Eyl 2008

TTNet IPTV kutusu için ihaleye çıkıyor

IPTV'nin kutuları ihaleye açılıyor

Türk Telekom ile TTNET arasında bir süredir karar verilemeyen IPTV masaüstü kutu (set top box) ihalesine TTNET çıktı. Şirket Motorola, Airties, Vestel ve Samsung firmalarından teklif istedi. İhale kapsamında 50 bin adet kesin olmak üzere toplam 100 bin adet masa üstü kutu alınması planlanıyor. HD özelliğe sahip kutuların tanesinin yaklaşık 80-100 dolar arasında bir rakama mal olması bekleniyor. Uzmanlar, IPTV merkezinin kurulmadığı, altyapı çalışmalarının da henüz başlamadığını belirtiyor. Bina, IPTV yazılımı, güvenlik gibi katmanların henüz ortada olmadığı belirtilirken, yayın yönetimi için de henüz bir çalışma yapılmadığı kaydediliyor.

IPTV'de, Türk Telekom'un yazılım şirketlerinden Argela'nın da çalışacağı ancak altyapı ihalesini kazanan şirketlerle uyumlu bir çalışma ortamının henüz yaratılamadığı belirtiliyor.

Altyapı ihalesini Seachange kazanmıştı

Türk Telekom'un geliştirdiği ve alt yapısını ihale ettiği IPTV yatırımını ABD'li SeaChange ile Türk ortağı Birtel'in oluşturduğu konsorsiyum kuracak. SeaChange firması, Dubai merkezli ve uydudan yayın yapan Middle East Broadcasting Center (MBC) televizyonunun internet protokol altyapısını da kurmuştu. SeaChange'in Türk iş ortağı Birtel ise Türk Telekom'un yüzde 55'lik hissesini elinde tutan Oger Telecom'un danışmanlık hizmeti aldığı şirketler arasında yer alıyor. Konsorsiyum, IPTV yayın merkezini kurma ve mevcut altyapı ile entegre etme işini üstlenecek. Türk Telekom IPTV'den ilk etapta 1 milyon izleyici hedefliyor.

Hiç yorum yok: